Versland Selection

VK is bijzonder trots een nieuw project in opdracht gekregen te hebben bij Versland Selection BV in Poeldijk. Het betreft een nieuwe koelinstallatie. 

Versland Selection BV levert dagverse groenten van topkwaliteit. Tot de klanten behoren Nederlandse supermarkten, snijderijen en exporteurs. De onderneming verzorgt de afzet voor een groeiende groep telers en telersverenigingen uit heel Nederland. Met kwaliteit, assortiment en leveringen op maat heeft de onderneming een sterke marktpositie opgebouwd. Versland Selection BV verzorgt de afzet van een groot aantal verschillende groentegewassen. In meerdere slasoorten is de onderneming inmiddels marktleider.

Koelinstallatie

VK heeft opdracht gekregen voor het leveren van een nieuwe koelinstallatie. Deze is gefaseerd aangebracht om de dagelijkse bedrijfsvoering van Versland Selection zo min mogelijk te verstoren. De installatie voorziet de koude van 3 bestaande cellen, 4 nieuwe cellen en een hal. De hal kan tevens verwarmd worden door de installatie, hiervoor is een buitenluchtkoeler toegepast. De cellen kunnen verwarmen en ontdooien d.m.v. heetgas. We maken gebruik van afvalwarmte, dit is de warmte die normaal door de condensor aan de buitenlucht wordt afgegeven. De koelinstallatie functioneert met het koudemiddel R134a en heeft een capaciteit van 382 kW. De installatie is uitgevoerd met 3 schroefcompressoren en wordt volledig automatisch bestuurd door het revolutionaire software pakket “VK-Dynamics”.

VK-Dynamics

Een installatie die bedoeld was voor het koelen van water is aangepast en voorzien van nieuw leidingwerk en koelers. Deze installatie wordt gebruikt voor het koelen van twee verwerkingsruimten. Ook deze installatie wordt bestuurd door het software pakket “VK-Dynamics”.

Uitvoering

De nieuwe koelinstallatie is opgeleverd op 1 maart 2016.

Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 1
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 2
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 3
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 4
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 5
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 6
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 7
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 8
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 9
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 10
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 11

Uitgelicht

VPG

Met meer dan 120 boeren in Oost-Zwitserland produceert VPG wortelen, aardappelen, spinazie, witlofwortels, uien en Parijse wortelen voor de detailhandel, horeca en verwerking.

Van Kempen heeft dit fantastische project in Zwitserland afgerond. Bij dit bedrijf, die al bijna 20 jaar klant is...

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...

Uitgelicht

Koelcentrum Zederik

Het koelcentrum beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Hoogweg Paprikakwekerijen
Bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Marknesse zijn we...
VIDEO: DC Jumbo Supermarkten x Van Kempen Koudetechniek
Een distributiecentrum, volledig ingericht op het online...
Back to top