Van Soest

Het begon allemaal in 1948 toen de heer Van Soest sr. aan de A15, afslag Kesteren, met een koelhuis/sorteerstation voor appels en peren begon. Dit bleek een solide basis voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf Van Soest Champi-Mer. In 1989 startte het bedrijf met het invriezen en verwerken van champignons. In de loop der jaren breidde het bedrijf uit en kwamen er bedrijfshallen bij alsmede nieuwe productielijnen. Anno 2017, wordt er 20 ton champignons per uur verwerkt en geldt Champi-Mer als absolute wereldmarktleider op het gebied van diepgevroren champignons en de verwerking van diverse champignonproducten. 

Wat voor installatie?

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd, deze installatie kan koelen en vriezen. Op deze installatie zijn aangesloten een: Koelcel, een vriescel, een falling film cooler en een invriestunnel. Deze invriestunnel wordt gebruikt voor het invriezen van 10.000 kg champignons per uur.

De gehele installatie wordt aangestuurd door ons eigen ontwikkelde VK- Dynamics sturing.

Onze opdrachtgever Champi’mer/Van Soest B.V. heeft hun besturingssysteem van de nieuwste technieken laten voorzien door Van Kempen Koudetechniek. De producent van diepgevroren champignons heeft hun productiecapaciteit verhoogd, om de kwaliteit van de champignons te waarborgen is het dus van belang dat alle machines optimaal werken.

Van Kempen Koudetechniek heeft het besturingssysteem omgebouwd op de huidige machines. Één besturingssysteem die inzicht heeft op alle machines in de productielijnen. Zo kunnen problemen tijdig worden gevonden en opgelost.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw besturingssysteem te optimaliseren? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via 0344 634 884.

Uitvoering:

De installatie is medio 2017 opgeleverd. Het vernieuwde PLC-systeem in 2019/2020.

Project foto van Kempen Koudetechniek bij van Soest
Project foto van Kempen Koudetechniek bij Van Soest
Project foto van Kempen Koudetechniek bij van Soest
Project foto van Kempen Koudetechniek bij van Soest
Project foto van Kempen Koudetechniek bij van Soest

Uitgelicht

Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Uitgelicht

Elburg Foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Uitgelicht

Van Soest

Het begon allemaal in 1948 toen de heer Van Soest sr. aan de A15, afslag Kesteren, met een koelhuis/sorteerstation voor appels en peren begon. Dit bleek een solide basis voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf Van Soest Champi-Mer. In 1989 startte het bedrijf met het invriezen en...

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Mooiste fruitteler van Hongarije!
Fruitbedrijf Almakúti is afgelopen september benoemd tot...
Jumbo
Behind the scenes!
Back to top