Van Soest

Het begon allemaal in 1948 toen de heer Van Soest sr. aan de A15, afslag Kesteren, met een koelhuis/sorteerstation voor appels en peren begon. Dit bleek een solide basis voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf Van Soest Champi-Mer. In 1989 startte het bedrijf met het invriezen en verwerken van champignons. In de loop der jaren breidde het bedrijf uit en kwamen er bedrijfshallen bij alsmede nieuwe productielijnen. Anno 2017, wordt er 20 ton champignons per uur verwerkt en geldt Champi-Mer als absolute wereldmarktleider op het gebied van diepgevroren champignons en de verwerking van diverse champignonproducten. 

Wat voor installatie?

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd, deze installatie kan koelen en vriezen. Op deze installatie zijn aangesloten een: Koelcel, een vriescel, een falling film cooler en een invriestunnel. Deze invriestunnel wordt gebruikt voor het invriezen van 10.000 kg champignons per uur.

De gehele installatie wordt aangestuurd door ons eigen ontwikkelde VK- Dynamics sturing.

Onze opdrachtgever Champi’mer/Van Soest B.V. heeft hun besturingssysteem van de nieuwste technieken laten voorzien door Van Kempen Koudetechniek. De producent van diepgevroren champignons heeft hun productiecapaciteit verhoogd, om de kwaliteit van de champignons te waarborgen is het dus van belang dat alle machines optimaal werken.

Van Kempen Koudetechniek heeft het besturingssysteem omgebouwd op de huidige machines. Één besturingssysteem die inzicht heeft op alle machines in de productielijnen. Zo kunnen problemen tijdig worden gevonden en opgelost.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw besturingssysteem te optimaliseren? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via 0344 634 884.

Uitvoering:

De installatie is medio 2017 opgeleverd. Het vernieuwde PLC-systeem in 2019/2020.

Project foto van Kempen Koudetechniek bij van Soest
Project foto van Kempen Koudetechniek bij Van Soest
Project foto van Kempen Koudetechniek bij van Soest
Project foto van Kempen Koudetechniek bij van Soest
Project foto van Kempen Koudetechniek bij van Soest

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...

Uitgelicht

Hoogweg Paprikakwekerijen


Bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Marknesse heeft Van Kempen een 3e verwerkings-/opslag locatie gerealiseerd. In 2016 heeft VK daar al een grote halconditionering, koelcel en expeditie voor paprika’s voorzien met een centrale NH3/CO2 installatie.

Hoogweg Paprikakwekerijen teelt op...

Uitgelicht

VPG

Met meer dan 120 boeren in Oost-Zwitserland produceert VPG wortelen, aardappelen, spinazie, witlofwortels, uien en Parijse wortelen voor de detailhandel, horeca en verwerking.

Van Kempen heeft dit fantastische project in Zwitserland afgerond. Bij dit bedrijf, die al bijna 20 jaar klant is...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Samenwerking Airco & Klimaat met Unica Building Services
Een prettige samenwerking tussen onze collega’s van Airco-...
Service werkzaamheden aan een DX F-gas installatie
Afgelopen week waren een tweetal collega’s bij onze klant...
Back to top