Van Blijderveen Fruit

Zij zijn gevestigd in Ingen. De streek waar al generaties lang fruit wordt geteeld. Middenin het vruchtbaar rivierengebied De Betuwe. Van Blijderveen Fruit is als bedrijf al meer dan een eeuw actief in het vak. De appels en peren die hun 65 ha teeltgrond opleveren zijn bij lange na niet genoeg om in de internationale vraag naar hoogwaardig hardfruit te voorzien. Daarom hebben ze een netwerk van telers en handelsbedrijven opgebouwd.

Van Blijderveen Fruit levert voornamelijk hardfruit, appels, handperen en stoofperen. Fruit van de allerhoogste kwaliteit en van lagere klassen. Maar in alle gevallen precies wat de klant vraagt. In het zomerseizoen leveren ze ook zachtfruit (voornamelijk aardbeien). Van Blijderveen Fruit heeft tevens een eigen transportvloot. Het fruit wordt na de oogst gekoeld, gesorteerd, verpakt en getransporteerd.

De installatie:
De installatie is een systeem voorzien van een natuurlijk koudemiddel, waardoor Van Blijderveen Fruit gesteld staat voor de toekomst en zijn verantwoordelijkheid neemt voor de bijdrage aan een schoon milieu.

Het is een CO2 DX installatie voor 7 handelscellen voor de bewaring van appels en peren. De installatie is ter vervanging van meerdere enkelvoudige systemen die functioneerden met synthetische koudemiddelen (HFK’s en HCFK’s).
De installatie wordt bestuurd door de bij Van Kempen in eigen huis ontwikkelde software VK-Dynamics hierbij is altijd het streven naar de beste koelprestaties tegen de laagste energiekosten. De koelcellen zijn gefaseerd omgekoppeld op de nieuwe installatie om de dagelijkse operatie bij Van Blijderveen Fruit zo min mogelijk te verstoren.

Wij zijn trots dat wij dit mooie project hebben mogen realiseren voor Van Blijderveen Fruit.

Uitvoering:
Start project mei 2019, oplevering januari 2020.

Uitgelicht

Elburg Foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Uitgelicht

Koelcentrum Zederik

Het koelcentrum beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Uitgelicht

Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Kippie
Kippie is een originele en eigentijdse winkelformule....
Uitbreiding bij Van Dijk
Van Dijk is al meer dan 25 jaar klant en met deze...
Back to top