Van Blijderveen Fruit

Zij zijn gevestigd in Ingen. De streek waar al generaties lang fruit wordt geteeld. Middenin het vruchtbaar rivierengebied De Betuwe. Van Blijderveen Fruit is als bedrijf al meer dan een eeuw actief in het vak. De appels en peren die hun 65 ha teeltgrond opleveren zijn bij lange na niet genoeg om in de internationale vraag naar hoogwaardig hardfruit te voorzien. Daarom hebben ze een netwerk van telers en handelsbedrijven opgebouwd.

Van Blijderveen Fruit levert voornamelijk hardfruit, appels, handperen en stoofperen. Fruit van de allerhoogste kwaliteit en van lagere klassen. Maar in alle gevallen precies wat de klant vraagt. In het zomerseizoen leveren ze ook zachtfruit (voornamelijk aardbeien). Van Blijderveen Fruit heeft tevens een eigen transportvloot. Het fruit wordt na de oogst gekoeld, gesorteerd, verpakt en getransporteerd.

De installatie:
De installatie is een systeem voorzien van een natuurlijk koudemiddel, waardoor Van Blijderveen Fruit gesteld staat voor de toekomst en zijn verantwoordelijkheid neemt voor de bijdrage aan een schoon milieu.

Het is een CO2 DX installatie voor 7 handelscellen voor de bewaring van appels en peren. De installatie is ter vervanging van meerdere enkelvoudige systemen die functioneerden met synthetische koudemiddelen (HFK’s en HCFK’s).
De installatie wordt bestuurd door de bij Van Kempen in eigen huis ontwikkelde software VK-Dynamics hierbij is altijd het streven naar de beste koelprestaties tegen de laagste energiekosten. De koelcellen zijn gefaseerd omgekoppeld op de nieuwe installatie om de dagelijkse operatie bij Van Blijderveen Fruit zo min mogelijk te verstoren.

Wij zijn trots dat wij dit mooie project hebben mogen realiseren voor Van Blijderveen Fruit.

Uitvoering:
Start project mei 2019, oplevering januari 2020.

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...

Uitgelicht

VPG

Met meer dan 120 boeren in Oost-Zwitserland produceert VPG wortelen, aardappelen, spinazie, witlofwortels, uien en Parijse wortelen voor de detailhandel, horeca en verwerking.

Van Kempen heeft dit fantastische project in Zwitserland afgerond. Bij dit bedrijf, die al bijna 20 jaar klant is...

Uitgelicht

Hoogweg Paprikakwekerijen


Bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Marknesse heeft Van Kempen een 3e verwerkings-/opslag locatie gerealiseerd. In 2016 heeft VK daar al een grote halconditionering, koelcel en expeditie voor paprika’s voorzien met een centrale NH3/CO2 installatie.

Hoogweg Paprikakwekerijen teelt op...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Appeldag 2021
Donderdag 8 juli waren wij aanwezig op de Appeldag bij...
Condensor en compressoren plaatsen bij van Oostveen Fruit
Mooie beelden uit Maurik, bij Oostveen Fruit hebben wij...
Back to top