Turn-Key voor Van Rijnsbergen

Bij onze bestaande relatie L. van Rijnsbergen uit Enspijk heeft Van Kempen weer een uitbreiding gerealiseerd. Het betrof het leveren van het complete Turn-Key project.

Over Van Rijnsbergen

Bij Van Rijnsbergen (voormalig Frutera) heeft Van Kempen sinds de tachtiger jaren al diverse koelinstallaties geleverd voor de opslag en conditionering van hardfruit.

Complete Turn-Key project

Naast de bestaande koelinstallaties voor de opslag van hardfruit die we in 2015 nog uitgebreid hebben, is nu ook de expeditie ruimte gekoeld. Van Kempen heeft het complete Turn-Key project geleverd; van isolatiepanelen, (snelloop)deuren, staalconstructies tot aan de koelinstallatie. Er werden in de hal rondom isolatiepanelen gemonteerd met snelloopdeuren naar de diverse afdelingen binnen het pand. Er is een koelinstallatie gemonteerd met  een relatief hoge capaciteit  zodat tijdens de oogstperiode ook fruit in deze hal kan blijven staan.

Vanwege de vele personen die in de hal werkzaam zijn werden er luchtkoelers gemonteerd met een laag geluidsniveau. De installatie heeft een koelcapaciteit van ca. 220 kW. Als koudemiddel werd R407f toegepast wat een lage GWP heeft en uitermate geschikt is voor deze toepassing.

Het bestaande besturingsprogramma VK-Dynamics werd uitgebreid met de nieuwe installatie.

Uitvoering

Het complete Turn-Key project is in april 2016 opgeleverd.

 

Turn-key project bij Van Rijnsbergen Enspijk door VK

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Elburg foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Koelcentrum Zederik

Koelcentrum Zederik beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Uitgelicht

Ammoniak CO2 installatie bij Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Van den Brink
Nieuwe installatie bij Royal Flora Holland in Aalsmeer
Bij Royal Flora Holland heeft Van Kempen een nieuwe...
Back to top