Turn-Key voor Van Rijnsbergen

Bij onze bestaande relatie L. van Rijnsbergen uit Enspijk heeft Van Kempen weer een uitbreiding gerealiseerd. Het betrof het leveren van het complete Turn-Key project.

Over Van Rijnsbergen

Bij Van Rijnsbergen (voormalig Frutera) heeft Van Kempen sinds de tachtiger jaren al diverse koelinstallaties geleverd voor de opslag en conditionering van hardfruit.

Complete Turn-Key project

Naast de bestaande koelinstallaties voor de opslag van hardfruit die we in 2015 nog uitgebreid hebben, is nu ook de expeditie ruimte gekoeld. Van Kempen heeft het complete Turn-Key project geleverd; van isolatiepanelen, (snelloop)deuren, staalconstructies tot aan de koelinstallatie. Er werden in de hal rondom isolatiepanelen gemonteerd met snelloopdeuren naar de diverse afdelingen binnen het pand. Er is een koelinstallatie gemonteerd met  een relatief hoge capaciteit  zodat tijdens de oogstperiode ook fruit in deze hal kan blijven staan.

Vanwege de vele personen die in de hal werkzaam zijn werden er luchtkoelers gemonteerd met een laag geluidsniveau. De installatie heeft een koelcapaciteit van ca. 220 kW. Als koudemiddel werd R407f toegepast wat een lage GWP heeft en uitermate geschikt is voor deze toepassing.

Het bestaande besturingsprogramma VK-Dynamics werd uitgebreid met de nieuwe installatie.

Uitvoering

Het complete Turn-Key project is in april 2016 opgeleverd.

 

Turn-key project bij Van Rijnsbergen Enspijk door VK

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Centrale NH3/CO2 installatie bij De Groot International

Over De Groot International
Met een gespecialiseerd assortiment aan groenten en fruit profileert De Groot International zich sinds de jaren 30 als partner voor handel en retail. Het bedrijf beschikt over vier geconditioneerde locaties in Nederland en België met in totaal 40.000 vierkante...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top