Rijpcellen voor Euro West

In een bestaand pand heeft VK avocadorijpcellen en een specialisatie-rijpcel gerealiseerd. VK heeft de koeltechniek, rijptechniek, isolatiepanelen en de cel-inrichting verzorgd. 

Over Eurowest

Onder de naam Revij is alles begonnen in het jaar 1970, het jaar van de fusie, die 5 veilingen met elkaar verbond en de naam ging dragen van Veiling Westland Noord. De 5 vijf veilingen waren toen Honselersdijk, Loosduinen, Monster, Poeldijk en Wateringen. Na enkele jaren heeft Veiling Kwintsheul zich hierbij aangesloten. 

Chris Reijgersberg en Piet Vijverberg, beiden toen al bijna 10 jaren actief in het groenten en fruit vak, besloten met elkaar samen te gaan en kozen voor de naam REVIJ. Zowel op Veiling Noord, als Veiling Kwintsheul en toen ook nog Veiling Westerlee/Delft was REVIJ actief. Inkoop, verpakken en verzend klaar maken van de Westlandse produkten was de hoofdmoot. Tevens werd REVIJ ook een belangrijke speler in de verkoop van Westlandse Druiven. 

In het jaar 1986 besloot Chris Reijgersberg een andere richting op te gaan. Piet Vijverberg met z'n team van vaste mensen zijn toen door gegaan. In een versneld tempo is de verpakkingsafdeling gemoderniseerd en uitgebreid met computer gestuurde machines. Door de sterke uitbreiding was er meer ruimte nodig. 1992 was het jaar van de verhuizing, een loods van 1400 m2 werd ingeruild voor 2800m2 met 9 docks en een uitgebreidere kantoor accommodatie.

In het jaar 2002 treed Marco Vijverberg toe tot het bedrijf. 1 Januari 2002 wordt de naam Revij naar de historie geschreven en komt de nieuwe naam EURO WEST BV.

Avocado rijpcellen

In een bestaand pand heeft VK zes avocadorijpcellen en een specialisatie-rijpcel gerealiseerd. VK heeft de koeltechniek, rijptechniek, isolatiepanelen en de cel-inrichting verzorgd. De temperatuur, luchtvochtigheid en het ethyleen-gehalte wordt geregeld door het PC/PLC visualisatiepakket “Control Maestro”. Bevochtiging van de lucht vindt plaats d.m.v. ultrasoon bevochtiging.

De koelinstallatie functioneert met het chloorvrije koudemiddel R134a. De koelinstallatie is in een door VK voorziene machinekamer nabij de cellen geplaatst. De machinekamer is opgebouwd uit isolatiepanelen, industriedeur, verlichting en afzuiging.

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...

Uitgelicht

VPG

Met meer dan 120 boeren in Oost-Zwitserland produceert VPG wortelen, aardappelen, spinazie, witlofwortels, uien en Parijse wortelen voor de detailhandel, horeca en verwerking.

Van Kempen heeft dit fantastische project in Zwitserland afgerond. Bij dit bedrijf, die al bijna 20 jaar klant is...

Uitgelicht

Koelcentrum Zederik

Het koelcentrum beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Hoogweg Paprikakwekerijen
Bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Marknesse zijn we...
VIDEO: DC Jumbo Supermarkten x Van Kempen Koudetechniek
Een distributiecentrum, volledig ingericht op het online...
Back to top