Rijpcellen voor Euro West

In een bestaand pand heeft VK avocadorijpcellen en een specialisatie-rijpcel gerealiseerd. VK heeft de koeltechniek, rijptechniek, isolatiepanelen en de cel-inrichting verzorgd. 

Over Eurowest

Onder de naam Revij is alles begonnen in het jaar 1970, het jaar van de fusie, die 5 veilingen met elkaar verbond en de naam ging dragen van Veiling Westland Noord. De 5 vijf veilingen waren toen Honselersdijk, Loosduinen, Monster, Poeldijk en Wateringen. Na enkele jaren heeft Veiling Kwintsheul zich hierbij aangesloten. 

Chris Reijgersberg en Piet Vijverberg, beiden toen al bijna 10 jaren actief in het groenten en fruit vak, besloten met elkaar samen te gaan en kozen voor de naam REVIJ. Zowel op Veiling Noord, als Veiling Kwintsheul en toen ook nog Veiling Westerlee/Delft was REVIJ actief. Inkoop, verpakken en verzend klaar maken van de Westlandse produkten was de hoofdmoot. Tevens werd REVIJ ook een belangrijke speler in de verkoop van Westlandse Druiven. 

In het jaar 1986 besloot Chris Reijgersberg een andere richting op te gaan. Piet Vijverberg met z'n team van vaste mensen zijn toen door gegaan. In een versneld tempo is de verpakkingsafdeling gemoderniseerd en uitgebreid met computer gestuurde machines. Door de sterke uitbreiding was er meer ruimte nodig. 1992 was het jaar van de verhuizing, een loods van 1400 m2 werd ingeruild voor 2800m2 met 9 docks en een uitgebreidere kantoor accommodatie.

In het jaar 2002 treed Marco Vijverberg toe tot het bedrijf. 1 Januari 2002 wordt de naam Revij naar de historie geschreven en komt de nieuwe naam EURO WEST BV.

Avocado rijpcellen

In een bestaand pand heeft VK zes avocadorijpcellen en een specialisatie-rijpcel gerealiseerd. VK heeft de koeltechniek, rijptechniek, isolatiepanelen en de cel-inrichting verzorgd. De temperatuur, luchtvochtigheid en het ethyleen-gehalte wordt geregeld door het PC/PLC visualisatiepakket “Control Maestro”. Bevochtiging van de lucht vindt plaats d.m.v. ultrasoon bevochtiging.

De koelinstallatie functioneert met het chloorvrije koudemiddel R134a. De koelinstallatie is in een door VK voorziene machinekamer nabij de cellen geplaatst. De machinekamer is opgebouwd uit isolatiepanelen, industriedeur, verlichting en afzuiging.

Uitgelicht

Centrale NH3/CO2 installatie bij De Groot International

Over De Groot International
Met een gespecialiseerd assortiment aan groenten en fruit profileert De Groot International zich sinds de jaren 30 als partner voor handel en retail. Het bedrijf beschikt over vier geconditioneerde locaties in Nederland en België met in totaal 40.000 vierkante...

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top