Rijpcellen voor ABC Logistics

Van ABC Logistics in Poeldijk heeft Van Kempen Koudetechniek Tiel opdracht gekregen voor een nieuw project. Het project omvat het leveren van vier rijpcellen voor mango's en avocado's.

Over ABC Logistics

ABC Logistics is de specialist in de complete distributie van verse groenten en fruit. Van binnenkomst van de producten tot en met export gereed maken over de hele wereld. ABC Logistics regelt het met expertise en deskundigheid.

Rijpcellen

VK heeft opdracht gekregen voor het leveren van een vier nieuwe rijpcellen voor mango’s en avocado’s. De vier rijpcellen bieden ieder plaats voor 2 x 7 pallets. Om een goede luchtcirculatie door het product te realiseren is de cel uitgevoerd met een zuigwand en afdekzeil (tarp). Ontdooien vindt plaats door cellucht te laten circuleren. Op deze zuigwand zijn schuimbuffers gemonteerd ter voorkoming van bypass lucht. De cellen werden voorzien van een elektrisch bediende geïsoleerde overheaddeur. De cellen zijn uitgevoerd met verse lucht ventilatie, luchtbevochtiging en ethyleen injectie.

Volledig automatisch

Koeltechnisch is het systeem d.m.v. een warmtewisselaar gekoppeld op de centrale ammoniak pomp installatie. De cellen worden gekoeld middels een voedselveilige koudedrager (Thermera). Verwarming vindt plaats middels elektrische verwarmingselementen. De rijpcellen worden volledig automatisch bestuurd door het revolutionaire software pakket “VK-Dynamics”.

Uitvoering

De rijpcellen zijn op 1 april 2016 opgeleverd.

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet

Uitgelicht

Centrale NH3/CO2 installatie bij De Groot International

Over De Groot International
Met een gespecialiseerd assortiment aan groenten en fruit profileert De Groot International zich sinds de jaren 30 als partner voor handel en retail. Het bedrijf beschikt over vier geconditioneerde locaties in Nederland en België met in totaal 40.000 vierkante...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Dammes Laban Van Uden Onroerend Goed cv.
Zaterdag 15 juni werd de ‘eerste paal’ logistiek centrum DL...
Een leuk interview met onze jongste werknemer!
Een interview met onze Mike en zijn klasgenoot Kenneth.
Back to top