Rijpcellen voor ABC Logistics

Over ABC Logistics
Specialist in groenten en fruit, onderdeel van de Best Fresh Group. Die naam staat voor een groep van internationaal opererende bedrijven in groenten en fruit. Die familieband geeft schaalvoordelen, bijvoorbeeld op het gebied van bezettingsgraad, zowel in loodsen en koelcellen als onderweg. Ook delen ze kennis en maken ze gezamenlijk gebruik van faciliteiten als kwaliteitscontrole, verpakkingsmogelijkheden en douanefaciliteiten.

Overzicht van diensten die ABC Logistics verleend.

  • Transport
  • Op- en overslag
  • Voorraadbeheer
  • Cross docking
  • Kwaliteitscontrole
  • Om- en verpakken
  • Douaneformaliteiten

De installatie:
Rijpcellen voor het rijpen van exoten. De rijpcellen worden gekoeld met de voedselveilige en natuurlijke koudedrager Thermera. De koude wordt opgewekt doormiddel van een energiezuinige koelinstallatie die functioneert met het natuurlijke koudemiddel ammoniak (NH3). De rijpellen zijn compleet geleverd met koeltechniek, koelcelisolatie, gasdichte deuren, rijptechniek, cel ventilatie en de verlichting. De rijpcellen worden bestuurd door het bij Van Kempen in eigen huis ontwikkelde, gebruiksvriendelijke softwarepakket VK-Dynamics. Het systeem ondersteunt in het sturen van een goed rijpproces tegen de laagste energiekosten.

Uitvoering:
Opgeleverd juli 2019.

 

Uitgelicht

Centrale NH3/CO2 installatie bij De Groot International

Over De Groot International
Met een gespecialiseerd assortiment aan groenten en fruit profileert De Groot International zich sinds de jaren 30 als partner voor handel en retail. Het bedrijf beschikt over vier geconditioneerde locaties in Nederland en België met in totaal 40.000 vierkante...

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top