Koel/vriescombi voor Goedegebuur

VK is trots op een nieuw project bij Goedegebuur Vlees Rotterdam BV. Het gaat om een volledige centrale koel/vries installatie functionerend met de milieu vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddelen NH3/CO2.

Projectaanpak Van Kempen

De bestaande vriesinstallatie functionerend met het koudemiddel R22 en een koelinstallatie functionerend met het koudemiddel R422D zijn gesaneerd. De nieuwe installatie heeft een primaire koelcapaciteit van 593 kW t.b.v. diverse gekoelde ruimten en een vriescapaciteit van 140 kW t.b.v. een vriescel een invriescel. Bij het ontwerp is optimaal gebruik gemaakt van afvalwarmte uit de installatie door deze te gebruiken voor ontdooiing van de koelers en verwarmen van schoonmaakwater d.m.v. een warmtepomp functionerend met het koudemiddel NH3. De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met de revolutinaire software VK-Dynamics. 

Meer over Goedegebuur

Goedegebuur levert hoogwaardig rundvlees van een specifieke, constante kwaliteit bestemd voor catering en retail. Zestig jaar vakmanschap en innovatieve ontwikkelingen hebben geresulteerd in een gespecialiseerd modern rundvleesverwerkend bedrijf. Goedegebuur’s specialisatie kenmerkt zich door het verwerken van uitsluitend achtervoeten van hoogwaardig dubbeldoel rassen. Het achtervlees betreft de luxere delen van het rund zoals bijvoorbeeld ossenhaas, entrecote, rib-eye en (kogel) biefstuk. Door moderne verwerking en rijping van het vlees ontstaan half- en eindfabrikaten die tegemoetkomen aan de vraag naar een kwalitatief, mals en smaakvol product geschikt voor elk restaurant of keuken. 

Uitvoering

De nieuwe koel- / vriesinstallatie is op 7 augustus 2015 opgeleverd.

Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 8
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 7
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 9
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 1
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 2
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 3
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 4
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 6
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 10
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 11
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 12
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 13
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 14
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 15

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Koelcentrum Zederik

Koelcentrum Zederik beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Elburg foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Uitgelicht

Ammoniak CO2 installatie bij Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Dag van de koeling
Vandaag is het de dag van de koeling, een mooi moment om...
Artikel stedenbouw, DL Logistics en Jocotrans
Warmteterugwinning is steeds vaker van toepassing bij het...
Back to top