Koel/vriescombi voor Goedegebuur

VK is trots op een nieuw project bij Goedegebuur Vlees Rotterdam BV. Het gaat om een volledige centrale koel/vries installatie functionerend met de milieu vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddelen NH3/CO2.

Projectaanpak Van Kempen

De bestaande vriesinstallatie functionerend met het koudemiddel R22 en een koelinstallatie functionerend met het koudemiddel R422D zijn gesaneerd. De nieuwe installatie heeft een primaire koelcapaciteit van 593 kW t.b.v. diverse gekoelde ruimten en een vriescapaciteit van 140 kW t.b.v. een vriescel een invriescel. Bij het ontwerp is optimaal gebruik gemaakt van afvalwarmte uit de installatie door deze te gebruiken voor ontdooiing van de koelers en verwarmen van schoonmaakwater d.m.v. een warmtepomp functionerend met het koudemiddel NH3. De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met de revolutinaire software VK-Dynamics. 

Meer over Goedegebuur

Goedegebuur levert hoogwaardig rundvlees van een specifieke, constante kwaliteit bestemd voor catering en retail. Zestig jaar vakmanschap en innovatieve ontwikkelingen hebben geresulteerd in een gespecialiseerd modern rundvleesverwerkend bedrijf. Goedegebuur’s specialisatie kenmerkt zich door het verwerken van uitsluitend achtervoeten van hoogwaardig dubbeldoel rassen. Het achtervlees betreft de luxere delen van het rund zoals bijvoorbeeld ossenhaas, entrecote, rib-eye en (kogel) biefstuk. Door moderne verwerking en rijping van het vlees ontstaan half- en eindfabrikaten die tegemoetkomen aan de vraag naar een kwalitatief, mals en smaakvol product geschikt voor elk restaurant of keuken. 

Uitvoering

De nieuwe koel- / vriesinstallatie is op 7 augustus 2015 opgeleverd.

Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 8
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 7
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 9
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 1
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 2
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 3
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 4
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 6
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 10
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 11
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 12
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 13
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 14
Koel- / vriesinstallatie voor Goedegebuur door VK 15

Uitgelicht

Hoogweg Paprikakwekerijen


Bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Marknesse heeft Van Kempen een 3e verwerkings-/opslag locatie gerealiseerd. In 2016 heeft VK daar al een grote halconditionering, koelcel en expeditie voor paprika’s voorzien met een centrale NH3/CO2 installatie.

Hoogweg Paprikakwekerijen teelt op...

Uitgelicht

VPG

Met meer dan 120 boeren in Oost-Zwitserland produceert VPG wortelen, aardappelen, spinazie, witlofwortels, uien en Parijse wortelen voor de detailhandel, horeca en verwerking.

Van Kempen heeft dit fantastische project in Zwitserland afgerond. Bij dit bedrijf, die al bijna 20 jaar klant is...

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Appeldag 2021
Donderdag 8 juli waren wij aanwezig op de Appeldag bij...
Condensor en compressoren plaatsen bij van Oostveen Fruit
Mooie beelden uit Maurik, bij Oostveen Fruit hebben wij...
Back to top