Koelinstallatie voor Versland

VK is bijzonder trots een nieuw project in opdracht gekregen te hebben bij Versland Selection BV in Poeldijk. Het betreft een nieuwe koelinstallatie. 

Over Versland Selection

Versland Selection BV levert dagverse groenten van topkwaliteit. Tot de klanten behoren Nederlandse supermarkten, snijderijen en exporteurs. De onderneming verzorgt de afzet voor een groeiende groep telers en telersverenigingen uit heel Nederland. Met kwaliteit, assortiment en leveringen op maat heeft de onderneming een sterke marktpositie opgebouwd. Versland Selection BV verzorgt de afzet van een groot aantal verschillende groentegewassen. In meerdere slasoorten is de onderneming inmiddels marktleider.

Koelinstallatie

VK heeft opdracht gekregen voor het leveren van een nieuwe koelinstallatie. Deze is gefaseerd aangebracht om de dagelijkse bedrijfsvoering van Versland Selection zo min mogelijk te verstoren. De installatie voorziet de koude van 3 bestaande cellen, 4 nieuwe cellen en een hal. De hal kan tevens verwarmd worden door de installatie, hiervoor is een buitenluchtkoeler toegepast. De cellen kunnen verwarmen en ontdooien d.m.v. heetgas. We maken gebruik van afvalwarmte, dit is de warmte die normaal door de condensor aan de buitenlucht wordt afgegeven. De koelinstallatie functioneert met het koudemiddel R134a en heeft een capaciteit van 382 kW. De installatie is uitgevoerd met 3 schroefcompressoren en wordt volledig automatisch bestuurd door het revolutionaire software pakket “VK-Dynamics”.

VK-Dynamics

Een installatie die bedoeld was voor het koelen van water is aangepast en voorzien van nieuw leidingwerk en koelers. Deze installatie wordt gebruikt voor het koelen van twee verwerkingsruimten. Ook deze installatie wordt bestuurd door het software pakket “VK-Dynamics”.

Uitvoering

De nieuwe koelinstallatie is opgeleverd op 1 maart 2016.

Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 1
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 2
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 3
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 4
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 5
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 6
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 7
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 8
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 9
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 10
Project foto Van Kempen Koudetechniek Versland 11

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Centrale NH3/CO2 installatie bij De Groot International

Over De Groot International
Met een gespecialiseerd assortiment aan groenten en fruit profileert De Groot International zich sinds de jaren 30 als partner voor handel en retail. Het bedrijf beschikt over vier geconditioneerde locaties in Nederland en België met in totaal 40.000 vierkante...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top