Koelinstallatie voor Van Blijderveen

Gebr. Van Blijderveen B.V. heeft VK ingeschakeld voor een centrale koel installatie t.b.v. 17 ULO (Ultra Low Oxygen) cellen functionerend met het milieu vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddel NH3. 

Over Van Blijderveen

Van Blijderveen fruit is gevestigd in Ingen en gespecialiseerd in hardfruit en zachtfruit. Het fruit kan worden gesorteerd en worden verpakt, ook beschikken ze over eigen opslagfaciliteit. Om hun flexibiliteit te vergroten beschikken ze over een eigen transportvloot. Een deel van het fruitaanbod is afkomstig uit eigen teelt, Van Blijderveen fruit heeft 65 ha teeltgrond.

Centrale koelinstallatie ulo cellen

VK heeft opdracht gekregen voor een centrale koel installatie t.b.v. 17 ULO-(Ultra Low Oxygen) cellen functionerend met het milieu vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddel NH3. De installatie heeft een primaire koelcapaciteit van 485 kW t.b.v. de 17 ULO cellen met een totale opslagcapaciteit van ca. 2.800 ton peren. De koelers in de koelcellen worden ontdooit d.m.v. heetgas (afvalwarmte uit de installatie). De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met de revolutionaire software VK-Dynamics. 

Uitvoering

De centrale koelinstallatie is op 28 augustus 2015 opgeleverd.Uitgelicht

Centrale NH3/CO2 installatie bij De Groot International

Over De Groot International
Met een gespecialiseerd assortiment aan groenten en fruit profileert De Groot International zich sinds de jaren 30 als partner voor handel en retail. Het bedrijf beschikt over vier geconditioneerde locaties in Nederland en België met in totaal 40.000 vierkante...

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top