Koelinstallatie voor Van Blijderveen

Gebr. Van Blijderveen B.V. heeft VK ingeschakeld voor een centrale koel installatie t.b.v. 17 ULO (Ultra Low Oxygen) cellen functionerend met het milieu vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddel NH3. 

Over Van Blijderveen

Van Blijderveen fruit is gevestigd in Ingen en gespecialiseerd in hardfruit en zachtfruit. Het fruit kan worden gesorteerd en worden verpakt, ook beschikken ze over eigen opslagfaciliteit. Om hun flexibiliteit te vergroten beschikken ze over een eigen transportvloot. Een deel van het fruitaanbod is afkomstig uit eigen teelt, Van Blijderveen fruit heeft 65 ha teeltgrond.

Centrale koelinstallatie ulo cellen

VK heeft opdracht gekregen voor een centrale koel installatie t.b.v. 17 ULO-(Ultra Low Oxygen) cellen functionerend met het milieu vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddel NH3. De installatie heeft een primaire koelcapaciteit van 485 kW t.b.v. de 17 ULO cellen met een totale opslagcapaciteit van ca. 2.800 ton peren. De koelers in de koelcellen worden ontdooit d.m.v. heetgas (afvalwarmte uit de installatie). De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met de revolutionaire software VK-Dynamics. 

Uitvoering

De centrale koelinstallatie is op 28 augustus 2015 opgeleverd.Uitgelicht

Hoogweg Paprikakwekerijen


Bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Marknesse heeft Van Kempen een 3e verwerkings-/opslag locatie gerealiseerd. In 2016 heeft VK daar al een grote halconditionering, koelcel en expeditie voor paprika’s voorzien met een centrale NH3/CO2 installatie.

Hoogweg Paprikakwekerijen teelt op...

Uitgelicht

VPG

Met meer dan 120 boeren in Oost-Zwitserland produceert VPG wortelen, aardappelen, spinazie, witlofwortels, uien en Parijse wortelen voor de detailhandel, horeca en verwerking.

Van Kempen heeft dit fantastische project in Zwitserland afgerond. Bij dit bedrijf, die al bijna 20 jaar klant is...

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Transkritische koelinstallatie voor Allround Cargo Handling B.V.
In Ridderkerk zijn we bezig bij de nieuwe vestiging van...
In memoriam Alidus Gerritse
Back to top