Koelinstallatie voor Van Blijderveen

Gebr. Van Blijderveen B.V. heeft VK ingeschakeld voor een centrale koel installatie t.b.v. 17 ULO (Ultra Low Oxygen) cellen functionerend met het milieu vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddel NH3. 

Over Van Blijderveen

Van Blijderveen fruit is gevestigd in Ingen en gespecialiseerd in hardfruit en zachtfruit. Het fruit kan worden gesorteerd en worden verpakt, ook beschikken ze over eigen opslagfaciliteit. Om hun flexibiliteit te vergroten beschikken ze over een eigen transportvloot. Een deel van het fruitaanbod is afkomstig uit eigen teelt, Van Blijderveen fruit heeft 65 ha teeltgrond.

Centrale koelinstallatie ulo cellen

VK heeft opdracht gekregen voor een centrale koel installatie t.b.v. 17 ULO-(Ultra Low Oxygen) cellen functionerend met het milieu vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddel NH3. De installatie heeft een primaire koelcapaciteit van 485 kW t.b.v. de 17 ULO cellen met een totale opslagcapaciteit van ca. 2.800 ton peren. De koelers in de koelcellen worden ontdooit d.m.v. heetgas (afvalwarmte uit de installatie). De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met de revolutionaire software VK-Dynamics. 

Uitvoering

De centrale koelinstallatie is op 28 augustus 2015 opgeleverd.Uitgelicht

Ammoniak CO2 installatie bij Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Koelcentrum Zederik

Koelcentrum Zederik beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Elburg foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Van den Brink
Nieuwe installatie bij Royal Flora Holland in Aalsmeer
Bij Royal Flora Holland heeft Van Kempen een nieuwe...
Back to top