Koelinstallatie voor Max Schwarz AG

Van Kempen is trots, want mede door de goede reputatie, hebben wij Max Schwarz AG als nieuwe klant mogen verwelkomen. Het betrof de levering van een centrale koelinstallatie. 

Over Max Schwarz AG

Max Schwarz is leverancier van hoogwaardige versproducten op het gebied van groenten en champignons welke direct aan de restaurant en hotelbranche geleverd worden. Bovendien hebben ze hun eigen “jungpflanzen” productie voor gewone en biologische telers. 

Centrale koelinstallatie

VK heeft bij de vestiging in Villigen in het bestaande bedrijfspand de oude R22 koelinstallaties gesaneerd. Na een uitvoerig adviestraject over de diverse mogelijkheden is er gekozen voor een centrale koelinstallatie voor 3 inkoelcellen. In de koelcellen worden in de zomerperiode diverse soorten groenten ingekoeld waarna deze direct verwerkt worden in de snijderij en verpakkingsafdeling. In de winterperiode worden er diverse andere soorten groenten opgeslagen voor de lange termijn.

Ter vervanging van de oude systemen werd er een nieuwe indirecte werkende koelinstallatie geïnstalleerd. De compressorunit werd compleet met condensor als buitenunit samengebouwd en voorzien van een weersbestendige omkasting. De installatie functioneert volgens het directe expansie principe. Het koelvermogen bedraagt ca. 120 kW. De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met VK-Dynamics software dat zorgt voor adaptieve cyclusinstellingen met verbeterde energieprestaties. 

Uitvoering

De centrale koelinstallatie is in november 2015 opgeleverd.

 

Max Schwarz AG door VKKT

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Centrale NH3/CO2 installatie bij De Groot International

Over De Groot International
Met een gespecialiseerd assortiment aan groenten en fruit profileert De Groot International zich sinds de jaren 30 als partner voor handel en retail. Het bedrijf beschikt over vier geconditioneerde locaties in Nederland en België met in totaal 40.000 vierkante...

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Dammes Laban Van Uden Onroerend Goed cv.
Zaterdag 15 juni werd de ‘eerste paal’ logistiek centrum DL...
Een leuk interview met onze jongste werknemer!
Een interview met onze Mike en zijn klasgenoot Kenneth.
Back to top