Koelinstallatie voor Max Schwarz AG

Van Kempen is trots, want mede door de goede reputatie, hebben wij Max Schwarz AG als nieuwe klant mogen verwelkomen. Het betrof de levering van een centrale koelinstallatie. 

Over Max Schwarz AG

Max Schwarz is leverancier van hoogwaardige versproducten op het gebied van groenten en champignons welke direct aan de restaurant en hotelbranche geleverd worden. Bovendien hebben ze hun eigen “jungpflanzen” productie voor gewone en biologische telers. 

Centrale koelinstallatie

VK heeft bij de vestiging in Villigen in het bestaande bedrijfspand de oude R22 koelinstallaties gesaneerd. Na een uitvoerig adviestraject over de diverse mogelijkheden is er gekozen voor een centrale koelinstallatie voor 3 inkoelcellen. In de koelcellen worden in de zomerperiode diverse soorten groenten ingekoeld waarna deze direct verwerkt worden in de snijderij en verpakkingsafdeling. In de winterperiode worden er diverse andere soorten groenten opgeslagen voor de lange termijn.

Ter vervanging van de oude systemen werd er een nieuwe indirecte werkende koelinstallatie geïnstalleerd. De compressorunit werd compleet met condensor als buitenunit samengebouwd en voorzien van een weersbestendige omkasting. De installatie functioneert volgens het directe expansie principe. Het koelvermogen bedraagt ca. 120 kW. De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met VK-Dynamics software dat zorgt voor adaptieve cyclusinstellingen met verbeterde energieprestaties. 

Uitvoering

De centrale koelinstallatie is in november 2015 opgeleverd.

 

Max Schwarz AG door VKKT

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Elburg foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen Koudetechniek heeft een centrale ammoniak installatie gerealiseerd.

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Ammoniak CO2 installatie bij Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Van den Brink
Nieuwe installatie bij Royal Flora Holland in Aalsmeer
Bij Royal Flora Holland heeft Van Kempen een nieuwe...
Back to top