Koelinstallatie voor C. Steenvoorden

Voor C. Steenvoorden BV verzorgt Van Kempen Koudetechniek een grote renovatie van bestaande bollenbewaarcellen en een uitbreiding van het aantal koelcellen. 

Milieuvriendelijke, centrale koelinstallatie

VK heeft de opdracht gekregen voor een volledige centrale installatie met het milieu-vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddel ammoniak. Het betreft hier een grote renovatie voor bestaande bollenbewaarcellen en een uitbreiding van het aantal koelcellen. Het betreft hier bewaarcellen voor de opslag van bloembollen voor een langere termijn. De bestaande centrale koelinstallatie met het koudemiddel R22 werd geheel gesaneerd.

Het project werd gerealiseerd in 2 fases. 

  • Fase 1: complete machinekamer met 11 koelcellen
  • Fase 2: het koppelen van nog eens 5 koelcellen.

De totale installatie heeft een primaire koelcapaciteit van 473 kW en is dusdanig geconfigureerd dat deze later eenvoudig uit te breiden was met nog eens 5 koelcellen. In totaal werden er 54 koelers op de installatie aangekoppeld. Bij het ontwerp is optimaal gebruik gemaakt van afvalwarmte uit de installatie door deze te gebruiken voor ontdooiing van de koelers en verwarmen van de verschillende ruimtes. De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met de revolutionaire software VK-Dynamics. 

Over C. Steenvoorden

C. Steenvoorden BV is gevestigd in de Bollenstreek en is een gerenommeerd exporteur van bollen en knollen. Met het behoud van traditionele beginselen, kwaliteit en service heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de grootste leveranciers van bloembollen wereldwijd en zijn er exportactiviteiten op zo’n 50 landen. De belangrijkste producten zijn: Lelies, tulpen, gladiolen, iris en andere bol- knolproducten. Een van de belangrijkste taken van C. Steenvoorden BV is de programmering van bollen voor bloemproductie. Met een grote capaciteit aan klimaatcellen en vele andere faciliteiten is het bedrijf in staat om de volledige controle te houden over de bollen.

Uitvoering

Oplevering fase 1 juli 2015, fase 2 juli 2016.

steenvoorden-logo-van-kempen-koudetechniek 2
steenvoorden-logo-van-kempen-koudetechniek 1

Uitgelicht

Ammoniak CO2 installatie bij Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Elburg foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen Koudetechniek heeft een centrale ammoniak installatie gerealiseerd.

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Van den Brink
Nieuwe installatie bij Royal Flora Holland in Aalsmeer
Bij Royal Flora Holland heeft Van Kempen een nieuwe...
Back to top