Koelinstallatie voor C. Steenvoorden

Voor C. Steenvoorden BV verzorgt Van Kempen Koudetechniek een grote renovatie van bestaande bollenbewaarcellen en een uitbreiding van het aantal koelcellen. 

Milieuvriendelijke, centrale koelinstallatie

VK heeft de opdracht gekregen voor een volledige centrale installatie met het milieu-vriendelijke en energetisch zuinige koudemiddel ammoniak. Het betreft hier een grote renovatie voor bestaande bollenbewaarcellen en een uitbreiding van het aantal koelcellen. Het betreft hier bewaarcellen voor de opslag van bloembollen voor een langere termijn. De bestaande centrale koelinstallatie met het koudemiddel R22 werd geheel gesaneerd.

Het project werd gerealiseerd in 2 fases. 

  • Fase 1: complete machinekamer met 11 koelcellen
  • Fase 2: het koppelen van nog eens 5 koelcellen.

De totale installatie heeft een primaire koelcapaciteit van 473 kW en is dusdanig geconfigureerd dat deze later eenvoudig uit te breiden was met nog eens 5 koelcellen. In totaal werden er 54 koelers op de installatie aangekoppeld. Bij het ontwerp is optimaal gebruik gemaakt van afvalwarmte uit de installatie door deze te gebruiken voor ontdooiing van de koelers en verwarmen van de verschillende ruimtes. De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met de revolutionaire software VK-Dynamics. 

Over C. Steenvoorden

C. Steenvoorden BV is gevestigd in de Bollenstreek en is een gerenommeerd exporteur van bollen en knollen. Met het behoud van traditionele beginselen, kwaliteit en service heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de grootste leveranciers van bloembollen wereldwijd en zijn er exportactiviteiten op zo’n 50 landen. De belangrijkste producten zijn: Lelies, tulpen, gladiolen, iris en andere bol- knolproducten. Een van de belangrijkste taken van C. Steenvoorden BV is de programmering van bollen voor bloemproductie. Met een grote capaciteit aan klimaatcellen en vele andere faciliteiten is het bedrijf in staat om de volledige controle te houden over de bollen.

Uitvoering

Oplevering fase 1 juli 2015, fase 2 juli 2016.

steenvoorden-logo-van-kempen-koudetechniek 2
steenvoorden-logo-van-kempen-koudetechniek 1

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top