Koelinstallatie Greenery Naturelle

VK is bijzonder trots een nieuw project in opdracht gekregen te hebben bij The Greenery/Naturelle. Het gaat bij deze sopdracht om het vervangen van de koelinstallatie.

Over Naturelle

Naturelle is een groothandel in biologische producten. Zij leveren een jaarrond een compleet assortiment biologische groente, fruit en paddenstoelen. Voor steeds meer consumenten heeft biologisch een belangrijke meerwaarde. Biologische groenten en fruit spelen in op de groeiende behoefte aan gezond en duurzaam leven.

Saneren koelinstallatie

VK heeft de opdracht gekregen voor het vervangen van de koelinstallatie functionerend met het koudemiddel R22. De R22 installatie werd gefaseerd buiten bedrijf genomen en gesaneerd. De nieuwe installatie is gefaseerd vervangen om de dagelijkse bedrijfsvoering van Naturelle zo min mogelijk te verstoren door een DX systeem functionerend met het koudemiddel R407F. De installatie is om energetische redenen verdeelt in 2 temperatuur niveaus, t.b.v. de halkoeling en de 4 koelcellen. De totaalcapaciteit van de installatie is 444 kW, verdeelt over 5 compressoren. Drie compressoren t.b.v. de cellen en twee compressoren t.b.v. de halkoeling. De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met de revolutionaire software VK-Dynamics.

Uitvoering

De koelinstallaite is opgeleverd op 1 mei 2015.

Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 2
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 3
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 4
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 5
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 6
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 7
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 8

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...

Uitgelicht

VPG

Met meer dan 120 boeren in Oost-Zwitserland produceert VPG wortelen, aardappelen, spinazie, witlofwortels, uien en Parijse wortelen voor de detailhandel, horeca en verwerking.

Van Kempen heeft dit fantastische project in Zwitserland afgerond. Bij dit bedrijf, die al bijna 20 jaar klant is...

Uitgelicht

Hoogweg Paprikakwekerijen


Bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Marknesse heeft Van Kempen een 3e verwerkings-/opslag locatie gerealiseerd. In 2016 heeft VK daar al een grote halconditionering, koelcel en expeditie voor paprika’s voorzien met een centrale NH3/CO2 installatie.

Hoogweg Paprikakwekerijen teelt op...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Transkritische koelinstallatie voor Allround Cargo Handling B.V.
In Ridderkerk zijn we bezig bij de nieuwe vestiging van...
In memoriam Alidus Gerritse
Back to top