Koelinstallatie Greenery Naturelle

VK is bijzonder trots een nieuw project in opdracht gekregen te hebben bij The Greenery/Naturelle. Het gaat bij deze sopdracht om het vervangen van de koelinstallatie.

Over Naturelle

Naturelle is een groothandel in biologische producten. Zij leveren een jaarrond een compleet assortiment biologische groente, fruit en paddenstoelen. Voor steeds meer consumenten heeft biologisch een belangrijke meerwaarde. Biologische groenten en fruit spelen in op de groeiende behoefte aan gezond en duurzaam leven.

Saneren koelinstallatie

VK heeft de opdracht gekregen voor het vervangen van de koelinstallatie functionerend met het koudemiddel R22. De R22 installatie werd gefaseerd buiten bedrijf genomen en gesaneerd. De nieuwe installatie is gefaseerd vervangen om de dagelijkse bedrijfsvoering van Naturelle zo min mogelijk te verstoren door een DX systeem functionerend met het koudemiddel R407F. De installatie is om energetische redenen verdeelt in 2 temperatuur niveaus, t.b.v. de halkoeling en de 4 koelcellen. De totaalcapaciteit van de installatie is 444 kW, verdeelt over 5 compressoren. Drie compressoren t.b.v. de cellen en twee compressoren t.b.v. de halkoeling. De installatie wordt volledig automatisch bestuurd met de revolutionaire software VK-Dynamics.

Uitvoering

De koelinstallaite is opgeleverd op 1 mei 2015.

Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 2
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 3
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 4
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 5
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 6
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 7
Koelinstallatie Naturelle Greenery door VK 8

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen Koudetechniek heeft een centrale ammoniak installatie gerealiseerd.

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Ammoniak CO2 installatie bij Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Koelcentrum Zederik

Koelcentrum Zederik beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Van den Brink
Nieuwe installatie bij Royal Flora Holland in Aalsmeer
Bij Royal Flora Holland heeft Van Kempen een nieuwe...
Back to top