Koelinstallatie Coroos Productie

VK heeft bij Coroos Productie B.V. in Geldermalsen een nieuwe koelinstallatie gebouwd voor het koelen van een magazijn. In een gedeelte van een bestaande loods is de ruimte omgebouwd voor gekoelde opslag.

Over Coroos Productie B.V.

Sinds 1957 produceert het familiebedrijf Coroos Conserven B.V., opgericht door Cor Oostrom, groente- en fruitconserven. In de 60-er jaren werd er alleen groente en fruit in blikverpakking verwerkt. Vanaf 1982 is hier glas aan toegevoegd en als derde verpakkingsvorm is in 2003 kunststof erbij gekomen. De productie wordt gerealiseerd in twee uiterst moderne vestigingen: Geldermalsen en Kapelle, welke zich midden in het groente- en fruitteeltgebied van Nederland bevinden. Beide fabrieken produceren een groot assortiment groente- en fruitconserven. Kenmerkend voor het bedrijf zijn een goede afstemming op de vraag van de consument en een grote efficiency. Hierdoor is Coroos Conserven een van de grootste private labelfabrikanten van Europa en heeft zij een sterke positie binnen de Europese retail-levensmiddelenmarkt opgebouwd.

Koelinstallatie

VK heeft bij Coroos Productie B.V. in Geldermalsen een nieuwe koelinstallatie gebouwd voor het koelen van een magazijn. In een gedeelte van een bestaande loods is de ruimte omgebouwd voor gekoelde opslag. Daarnaast is ook de expeditie-ruimte gekoeld. Tussen twee bestaande hallen is een centraal koelsysteem geplaatst met de luchtgekoelde condensor op het frame en weersbestendige omkasting met de bekende VK buitenunit uitstraling.  

Om energiezuinig te draaien werd de compressor traploos in capaciteit geregeld door de intelligente PLC-PC regeling. Om extra energie te besparen is er een tweede condensor binnen in de hal geïnstalleerd, zodat de warmte benut kan worden voor het verwarmen van de hal en de oude stoomheaters zijn komen te vervallen.

 

Uitgelicht

Van Soest

Het begon allemaal in 1948 toen de heer Van Soest sr. aan de A15, afslag Kesteren, met een koelhuis/sorteerstation voor appels en peren begon. Dit bleek een solide basis voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf Van Soest Champi-Mer. In 1989 startte het bedrijf met het invriezen en...

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Elburg Foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Uitgelicht

Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Uitbreiding Scherpenhuizen Eindhoven
Na de nieuwbouw in 2017 van Scherpenhuizen is er dit jaar...
Eerste paal geslagen voor aanbouw Nature’s Pride
De eerste symbolische paal staat!
Back to top