Koelcellen voor REO Veiling

VK heeft een opdracht uitgevoerd bij een bestaande relatie REO Veiling in Roeselare (België). VK heeft een aanpassing en uitbreiding van de koelcellen gerealiseerd.

Over REO Veiling   

De REO Veiling is gevestigd in het hart van West-Vlaanderen, de kustprovincie van België. West-Vlaanderen heeft een gematigd zeeklimaat, goede bodemcondities samen met een centrale ligging, en wordt daarom terecht “de moestuin van Europa” genoemd. REO is de afkorting van "Roeselare en Omstreken". De REO Veiling is een belangrijke ambassadeur in de ontwikkeling en de profilering van die streekidentiteit.

De REO Veiling speelt ook een hoofdrol in de reconversie van kleine landbouwbedrijven naar moderne tuinbouwondernemingen in West-Vlaanderen. Want de REO Veiling is een telersvereniging onder de vorm van een coöperatieve vennootschap (opgericht op 12 juli 1942) die met een sterke betrokkenheid meer dan zestig verschillende groente- en fruitsoorten verhandelt voor de versmarkt. Een onberispelijke kwaliteit, transparante voedselveiligheid, smaakvolle versheid en duurzame ontwikkelingen komen daarbij op de eerste plaats.

Projectomschrijving

Bij de REO Veiling had Van Kempen reeds 2 vacuumkoelers geleverd. Om aan de toenemende behoefte aan koeling te kunnen voorzien werden er 3 koelcellen gebouwd in de aanvoerhal. Telers kunnen hier hun producten in de avond en nacht aanleveren en worden hier reeds voorgekoeld. Een van de bestaande installaties werd hiervoor aangepast en uitgebreid. De brede koelers in de cel staan borg voor een gelijkmatig verdeelde afkoeling van de producten. Toerenregeling van zowel de ventilatoren als de compressor zorgen voor energiebesparing en minder ontvochtiging van de producten.

Het bestaande besturingsprogramma VK-Dynamics werd uitgebreid met de nieuwe koelcellen.

Uitvoering

Oplevering voorjaar 2016.

Van kempen koudetechniek voor REO veiling

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Centrale NH3/CO2 installatie bij De Groot International

Over De Groot International
Met een gespecialiseerd assortiment aan groenten en fruit profileert De Groot International zich sinds de jaren 30 als partner voor handel en retail. Het bedrijf beschikt over vier geconditioneerde locaties in Nederland en België met in totaal 40.000 vierkante...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top