Hal conditionering ABC Westland

Voor ABC Westland Beheer in Poeldijk heeft Van Kempen een nieuw project gerealiseerd. Het betreft het leveren van een nieuwe halconditionering. 

Over ABC Westland

ABC Westland is gelegen te midden van de productietuinbouw van groenten in Nederland en vlak bij de havens van Rotterdam. Een concentratie van ongeveer 100 bedrijven die direct of indirect een link hebben met de wereldwijde agri & food sector. 

AGF koeling

De activiteiten van de gevestigde bedrijven variëren onderling, maar vullen elkaar veelal perfect aan. Zo zijn er import- en exportbedrijven, distributeurs, verpakkers, gespecialiseerde opslagbedrijven (cold stores), dienstverleners en tuinbouw gerelateerde bedrijven. ABC Westland is de spil in de internationale agri & food sector. De infrastructuur van het terrein is optimaal. Een vereiste voor een bedrijventerrein waar dag en nacht bederfelijke producten worden verwerkt. Zelfs de eigen Technische Dienst staat altijd paraat, zeven dagen per week en 24 uur per dag.

Hal conditionering

VK heeft opdracht gekregen voor het leveren van een nieuwe hal conditionering voor een bestaande bedrijfshal op het ABC Westland terrein, locatie 451. De installatie werd uitgevoerd met vier dubbelzijdig uitblazende koelers met een laag geluidsniveau. De compressorunit is voorzien van een schroefcompressor (energiezuinig) en werd opgesteld op een verdiepingsvloer in de nabijheid van de te conditioneren ruimte. De koelinstallatie functioneert met het chloorvrije koudemiddel R407C en heeft een capaciteit van 269 kW. De installatie wordt volledig automatisch bestuurd door het revolutionaire software pakket “VK-Dynamics”.

Tevens hebben we een in een eerder stadium geleverde installatie t.b.v. 9 koelcellen voorzien van de nieuwe besturing “VK-Dynamics”. De twee systemen worden gekoppeld op het centrale computersysteem.

Uitvoering

De hal conditionering is opgeleverd op 1 april 2016.

 

 

 

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top