Gekoelde ruimtes voor Bakx Foods

VK heeft voor nieuwe klant Bakx Foods BV diverse werkzaamheden uitgevoerd, zoals het saneren van bestaande koelsystemen en het aanpassen en ombouwen van opslag- en productieruimtes naar gekoelde ruimtes.

Over Bakx Foods

Bakx Foods BV ontwikkelt, produceert, verpakt en vermarkt vlees- en vleesvervangende snack- en gemaksproducten, met de nadruk op private label, zowel koelvers als diepvries, voor de segmenten retail, foodservice en industrie. Onder de merken Bakx en Albeni ontwikkelen ze producten voor de foodservice branche.

Nieuwe koelers en koelruimtes

VK heeft de opdracht gekregen voor diverse aanpassingen welke in 3 fases tot uitvoering zijn gebracht. Veelal had het betrekking op aanpassingen van diverse opslag- en productieruimtes anderzijds het vervangen van bestaande R22 units. Alle in opdracht gegeven aanpassingen en uitbreidingen werden centraal gestuurd middels computerregeling welke uitgerust werd met de revolutionaire software VK-Dynamics.

  • Fase 1: Saneren van bestaande R22-installatie, nieuwe koelers monteren en deze koppelen op een bestaande centrale R134a-installatie.
  • Fase 2: Diverse bestaande ruimtes zijn omgebouwd naar gekoelde ruimtes. Hiervoor werd een nieuwe centrale dx-installatie met het milieuvriendelijke koudemiddel R134a als compactunit op het dak geplaatst waarop de 5 ruimtes werden gekoppeld. Het totale koelvermogen primair is 40 kW.
  • Fase 3: Diverse bestaande ruimtes en luchtbehandelingskast werden omgebouwd naar gekoelde ruimtes. Hiervoor werd een nieuwe centrale dx-installatie met het milieuvriendelijke koudemiddel R134a als compactunit op het dak geplaatst waarop de 9 ruimtes werden gekoppeld. Het totale koelvermogen primair is 144 kW.

Uitvoering

Gefaseerd in 2015, laatste fase opgeleverd in mei 2015.

Project foto van Kempen Koudetechniek voor Bakx foods 2
Project foto van Kempen Koudetechniek voor Bakx foods
Project foto van Kempen Koudetechniek voor Bakx foods 3

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top