Gekoelde ruimtes voor Bakx Foods

VK heeft voor nieuwe klant Bakx Foods BV diverse werkzaamheden uitgevoerd, zoals het saneren van bestaande koelsystemen en het aanpassen en ombouwen van opslag- en productieruimtes naar gekoelde ruimtes.

Over Bakx Foods

Bakx Foods BV ontwikkelt, produceert, verpakt en vermarkt vlees- en vleesvervangende snack- en gemaksproducten, met de nadruk op private label, zowel koelvers als diepvries, voor de segmenten retail, foodservice en industrie. Onder de merken Bakx en Albeni ontwikkelen ze producten voor de foodservice branche.

Nieuwe koelers en koelruimtes

VK heeft de opdracht gekregen voor diverse aanpassingen welke in 3 fases tot uitvoering zijn gebracht. Veelal had het betrekking op aanpassingen van diverse opslag- en productieruimtes anderzijds het vervangen van bestaande R22 units. Alle in opdracht gegeven aanpassingen en uitbreidingen werden centraal gestuurd middels computerregeling welke uitgerust werd met de revolutionaire software VK-Dynamics.

  • Fase 1: Saneren van bestaande R22-installatie, nieuwe koelers monteren en deze koppelen op een bestaande centrale R134a-installatie.
  • Fase 2: Diverse bestaande ruimtes zijn omgebouwd naar gekoelde ruimtes. Hiervoor werd een nieuwe centrale dx-installatie met het milieuvriendelijke koudemiddel R134a als compactunit op het dak geplaatst waarop de 5 ruimtes werden gekoppeld. Het totale koelvermogen primair is 40 kW.
  • Fase 3: Diverse bestaande ruimtes en luchtbehandelingskast werden omgebouwd naar gekoelde ruimtes. Hiervoor werd een nieuwe centrale dx-installatie met het milieuvriendelijke koudemiddel R134a als compactunit op het dak geplaatst waarop de 9 ruimtes werden gekoppeld. Het totale koelvermogen primair is 144 kW.

Uitvoering

Gefaseerd in 2015, laatste fase opgeleverd in mei 2015.

Project foto van Kempen Koudetechniek voor Bakx foods 2
Project foto van Kempen Koudetechniek voor Bakx foods
Project foto van Kempen Koudetechniek voor Bakx foods 3

Uitgelicht

Hoogweg Paprikakwekerijen


Bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Marknesse heeft Van Kempen een 3e verwerkings-/opslag locatie gerealiseerd. In 2016 heeft VK daar al een grote halconditionering, koelcel en expeditie voor paprika’s voorzien met een centrale NH3/CO2 installatie.

Hoogweg Paprikakwekerijen teelt op...

Uitgelicht

VPG

Met meer dan 120 boeren in Oost-Zwitserland produceert VPG wortelen, aardappelen, spinazie, witlofwortels, uien en Parijse wortelen voor de detailhandel, horeca en verwerking.

Van Kempen heeft dit fantastische project in Zwitserland afgerond. Bij dit bedrijf, die al bijna 20 jaar klant is...

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Appeldag 2021
Donderdag 8 juli waren wij aanwezig op de Appeldag bij...
Condensor en compressoren plaatsen bij van Oostveen Fruit
Mooie beelden uit Maurik, bij Oostveen Fruit hebben wij...
Back to top