Gekoelde ruimtes voor Bakx Foods

VK heeft voor nieuwe klant Bakx Foods BV diverse werkzaamheden uitgevoerd, zoals het saneren van bestaande koelsystemen en het aanpassen en ombouwen van opslag- en productieruimtes naar gekoelde ruimtes.

Over Bakx Foods

Bakx Foods BV ontwikkelt, produceert, verpakt en vermarkt vlees- en vleesvervangende snack- en gemaksproducten, met de nadruk op private label, zowel koelvers als diepvries, voor de segmenten retail, foodservice en industrie. Onder de merken Bakx en Albeni ontwikkelen ze producten voor de foodservice branche.

Nieuwe koelers en koelruimtes

VK heeft de opdracht gekregen voor diverse aanpassingen welke in 3 fases tot uitvoering zijn gebracht. Veelal had het betrekking op aanpassingen van diverse opslag- en productieruimtes anderzijds het vervangen van bestaande R22 units. Alle in opdracht gegeven aanpassingen en uitbreidingen werden centraal gestuurd middels computerregeling welke uitgerust werd met de revolutionaire software VK-Dynamics.

  • Fase 1: Saneren van bestaande R22-installatie, nieuwe koelers monteren en deze koppelen op een bestaande centrale R134a-installatie.
  • Fase 2: Diverse bestaande ruimtes zijn omgebouwd naar gekoelde ruimtes. Hiervoor werd een nieuwe centrale dx-installatie met het milieuvriendelijke koudemiddel R134a als compactunit op het dak geplaatst waarop de 5 ruimtes werden gekoppeld. Het totale koelvermogen primair is 40 kW.
  • Fase 3: Diverse bestaande ruimtes en luchtbehandelingskast werden omgebouwd naar gekoelde ruimtes. Hiervoor werd een nieuwe centrale dx-installatie met het milieuvriendelijke koudemiddel R134a als compactunit op het dak geplaatst waarop de 9 ruimtes werden gekoppeld. Het totale koelvermogen primair is 144 kW.

Uitvoering

Gefaseerd in 2015, laatste fase opgeleverd in mei 2015.

Project foto van Kempen Koudetechniek voor Bakx foods 2
Project foto van Kempen Koudetechniek voor Bakx foods
Project foto van Kempen Koudetechniek voor Bakx foods 3

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Koelcentrum Zederik

Koelcentrum Zederik beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Uitgelicht

Ammoniak CO2 installatie bij Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Elburg foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Dag van de koeling
Vandaag is het de dag van de koeling, een mooi moment om...
Artikel stedenbouw, DL Logistics en Jocotrans
Warmteterugwinning is steeds vaker van toepassing bij het...
Back to top