DX installatie voor Kempen Transport

VK heeft opdracht gekregen voor levering van een DX installatie bij Kempen Transport. Het betreft een installatie met weersbestendige omkasting en condensor.

Over Kempen Transport

Kempen Transport is gevestigd op het Freshpark in Venlo. Kempen transport is een transportbedrijf gespecialiseerd in het geconditioneerd vervoer van groente en fruit. Zij verzorgen het hele logistiek traject; expeditie, op- en overslag en transport over de weg door heel Europa. Met een specialisatie op Duitsland.

DX installatie

Geleverd werd een DX installatie functionerend met het koudemiddel R407F. Het machineframe met weersbestendige omkasting en een luchtgekoelde condensor werd buiten naast de hal geplaatst. De installatie verzorgt de koeling t.b.v. de uitbreiding van het in eigendom gekomen pand van Kempen Transport. De installatie is om energetische redenen verdeeld in twee temperatuurniveaus, te weten: de halkoeling en de twee koelcellen. De totaalcapaciteit van de installatie is 402 kW, is verdeeld over 3 compressoren. 1 compressor t.b.v. de cellen en 2 compressoren t.b.v. de halkoeling. De installatie wordt bestuurd door de bij Van Kempen ontwikkelde software “VK-Dynamics”. 

Tevens levert Van Kempen Koudetechiek Tiel de koelcelisolatie met iso-snelloopdeuren, stootranden, aanrijdbeveiligingen, celventilatie en verlichting. 

Uitvoering

De DX installatie is eind maart 2016 opgeleverd.

DX_installatie_voor_Kempen_transport_door_VK
Kempen_transport_DX_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_1_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_2_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_3_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_4_door_VK

Uitgelicht

Ammoniak CO2 installatie bij Royal Flora Holland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale marktplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers. Dit doen ze al meer dan 100 jaar. Zij brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan...

Uitgelicht

Centrale NH3 installatie bij Koelcentrum Zederik

Koelcentrum Zederik beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen Koudetechniek heeft een centrale ammoniak installatie gerealiseerd.

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Van den Brink
Nieuwe installatie bij Royal Flora Holland in Aalsmeer
Bij Royal Flora Holland heeft Van Kempen een nieuwe...
Back to top