DX installatie voor Kempen Transport

VK heeft opdracht gekregen voor levering van een DX installatie bij Kempen Transport. Het betreft een installatie met weersbestendige omkasting en condensor.

Over Kempen Transport

Kempen Transport is gevestigd op het Freshpark in Venlo. Kempen transport is een transportbedrijf gespecialiseerd in het geconditioneerd vervoer van groente en fruit. Zij verzorgen het hele logistiek traject; expeditie, op- en overslag en transport over de weg door heel Europa. Met een specialisatie op Duitsland.

DX installatie

Geleverd werd een DX installatie functionerend met het koudemiddel R407F. Het machineframe met weersbestendige omkasting en een luchtgekoelde condensor werd buiten naast de hal geplaatst. De installatie verzorgt de koeling t.b.v. de uitbreiding van het in eigendom gekomen pand van Kempen Transport. De installatie is om energetische redenen verdeeld in twee temperatuurniveaus, te weten: de halkoeling en de twee koelcellen. De totaalcapaciteit van de installatie is 402 kW, is verdeeld over 3 compressoren. 1 compressor t.b.v. de cellen en 2 compressoren t.b.v. de halkoeling. De installatie wordt bestuurd door de bij Van Kempen ontwikkelde software “VK-Dynamics”. 

Tevens levert Van Kempen Koudetechiek Tiel de koelcelisolatie met iso-snelloopdeuren, stootranden, aanrijdbeveiligingen, celventilatie en verlichting. 

Uitvoering

De DX installatie is eind maart 2016 opgeleverd.

DX_installatie_voor_Kempen_transport_door_VK
Kempen_transport_DX_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_1_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_2_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_3_door_VK
Kempen_transport_DX_installatie_4_door_VK

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

12.5-jarig jubileum
Deze week vierde Lennard alweer zijn 12.5-jarig jubileum...
Oezbekistan
Onze installatie heeft een lange reis gemaakt naar...
Back to top