Organisatie

De locatie van Van Kempen Koudetechniek Tiel

Als schakel in de voedsel- en bloemenketen is de koudetechniek essentieel. Koude is de basis voor vers en gezond. Tegelijkertijd is de koeling de basis voor houdbaarheid, uitstel van verval en is altijd beschikbaar. Van Kempen Koudetechniek Tiel is een betrouwbare partner bij het realiseren van langdurige versheid van producten.

Specialist in koudetechniek

Van Kempen Koudetechniek B.V. (VK) is een Nederlands bedrijf met circa 80 medewerkers. Het bedrijf is gestart in 1947 en heeft zich in de loop van die jaren ontwikkeld tot een specialistische organisatie op het gebied van koudetechniek. Om kwaliteit te kunnen garanderen hebben wij alle benodigde disciplines in eigen huis. Dit betekent naast de cellenbouw en koelinstallatie een door Van Kempen zelf ontwikkeld besturingssysteem met visualisering. Omdat wij niet alleen de techniek, maar ook software en goed opgeleide mensen hebben zorgen wij voor u als bedrijf dat er één aanspreekpunt is. Voordeel is dat u vertrouwd bent met uw accountmanager en kunnen eventuele misverstanden over verantwoordelijkheden bij voorbaat worden uitgesloten.

Energiezuinig  

Binnen onze organisatie staat zowel bij het ontwerp, de installatie, als het onderhoud, de optimalisatie van processen en kostenbeheersing voorop. In elke fase adviseren wij u over energiezuinigheid, subsidiemogelijkheden, gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid. 
Wij hebben expertise in de toepassing van natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak en CO2. Bij het onderhoud van de internationale projecten maken wij gebruik van gecertificeerde lokale agenten. 

Geschiedenis

Vader Van Kempen startte in 1947 het bedrijf “Van Kempen machine- en apparatenfabriek B.V.”. Hij begon met apparatenbouw, maar legde zich later toe op koudetechniek. Een mooi familiebedrijf waarbij moeder aan het commerciële roer stond en vader de technicus pur-sang was.  In het begin werden veel componenten in eigen huis vervaardigd. Door verdergaande specialisatie binnen de koudetechniek ging het bedrijf dat later uitbesteden. De naam van het bedrijf werd toen gewijzigd in “Van Kempen Koudetechniek B.V.”. 

Innovaties

Veertig jaar is de heer Van Kempen binnen het bedrijf actief geweest en zag hij de enorme ontwikkelingen en innovaties in koeltechniek voorbij komen. Van Kempen Koudetechniek liep vaak voorop door zelf nieuwe ideeën uit te werken en in de praktijk uit te voeren. Door een tijdige directiewisseling, van vader en moeder op beide zonen, bleef alle knowhow behouden voor het bedrijf. Gekoppeld aan een modern vooruitstrevend beleid staat VK stevig voor de toekomst.

Volledige scala

In 2009 heeft de heer Van Kempen de algemene leiding als operationeel directeur overgedragen aan de heer Van Zante. Het oorspronkelijke basisprincipe van VK -voor ieder doel een technisch verantwoorde installatie bouwen voor een aanvaardbare prijs- is gehandhaafd gebleven. VK is meegegroeid in de ontwikkelingen en innovaties rondom relevante technieken. Om die reden werden ook expertises over milieuregeling en energiebesparing als diensten aan het portfolio toegevoegd. VK dekt hiermee het volledige scala voor perfecte koudetechniek. 

Bekijkt u hier de historie-infographic van Van Kempen Koudetechniek Tiel

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...

Uitgelicht

Elburg Foods

Elburg Foods is een zelfvoorzienend, onafhankelijk bedrijf welke hoogwaardige kipspecialiteiten produceert. Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorbereiden van kipproducten.
Elburg Foods heeft toegang tot hun eigen volledig geautomatiseerde verwerkingscapaciteit, de nieuwste...

Uitgelicht

Van Soest

Het begon allemaal in 1948 toen de heer Van Soest sr. aan de A15, afslag Kesteren, met een koelhuis/sorteerstation voor appels en peren begon. Dit bleek een solide basis voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf Van Soest Champi-Mer. In 1989 startte het bedrijf met het invriezen en...

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Mooiste fruitteler van Hongarije!
Fruitbedrijf Almakúti is afgelopen september benoemd tot...
Jumbo
Behind the scenes!
Back to top