Organisatie

De locatie van Van Kempen Koudetechniek Tiel

Als schakel in de voedsel- en bloemenketen is de koudetechniek essentieel. Koude is de basis voor vers en gezond. Tegelijkertijd is de koeling de basis voor houdbaarheid, uitstel van verval en is altijd beschikbaar. Van Kempen Koudetechniek Tiel is een betrouwbare partner bij het realiseren van langdurige versheid van producten.

Specialist in koudetechniek

Van Kempen Koudetechniek B.V. (VK) is een Nederlands bedrijf met circa 80 medewerkers. Het bedrijf is gestart in 1947 en heeft zich in de loop van die jaren ontwikkeld tot een specialistische organisatie op het gebied van koudetechniek. Om kwaliteit te kunnen garanderen hebben wij alle benodigde disciplines in eigen huis. Dit betekent naast de cellenbouw en koelinstallatie een door Van Kempen zelf ontwikkeld besturingssysteem met visualisering. Omdat wij niet alleen de techniek, maar ook software en goed opgeleide mensen hebben zorgen wij voor u als bedrijf dat er één aanspreekpunt is. Voordeel is dat u vertrouwd bent met uw accountmanager en kunnen eventuele misverstanden over verantwoordelijkheden bij voorbaat worden uitgesloten.

Energiezuinig  

Binnen onze organisatie staat zowel bij het ontwerp, de installatie, als het onderhoud, de optimalisatie van processen en kostenbeheersing voorop. In elke fase adviseren wij u over energiezuinigheid, subsidiemogelijkheden, gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid. 
Wij hebben expertise in de toepassing van natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak en CO2. Bij het onderhoud van de internationale projecten maken wij gebruik van gecertificeerde lokale agenten. 

Geschiedenis

Vader Van Kempen startte in 1947 het bedrijf “Van Kempen machine- en apparatenfabriek B.V.”. Hij begon met apparatenbouw, maar legde zich later toe op koudetechniek. Een mooi familiebedrijf waarbij moeder aan het commerciële roer stond en vader de technicus pur-sang was.  In het begin werden veel componenten in eigen huis vervaardigd. Door verdergaande specialisatie binnen de koudetechniek ging het bedrijf dat later uitbesteden. De naam van het bedrijf werd toen gewijzigd in “Van Kempen Koudetechniek B.V.”. 

Innovaties

Veertig jaar is de heer Van Kempen binnen het bedrijf actief geweest en zag hij de enorme ontwikkelingen en innovaties in koeltechniek voorbij komen. Van Kempen Koudetechniek liep vaak voorop door zelf nieuwe ideeën uit te werken en in de praktijk uit te voeren. Door een tijdige directiewisseling, van vader en moeder op beide zonen, bleef alle knowhow behouden voor het bedrijf. Gekoppeld aan een modern vooruitstrevend beleid staat VK stevig voor de toekomst.

Volledige scala

In 2009 heeft de heer Van Kempen de algemene leiding als operationeel directeur overgedragen aan de heer Van Zante. Het oorspronkelijke basisprincipe van VK -voor ieder doel een technisch verantwoorde installatie bouwen voor een aanvaardbare prijs- is gehandhaafd gebleven. VK is meegegroeid in de ontwikkelingen en innovaties rondom relevante technieken. Om die reden werden ook expertises over milieuregeling en energiebesparing als diensten aan het portfolio toegevoegd. VK dekt hiermee het volledige scala voor perfecte koudetechniek. 

Bekijkt u hier de historie-infographic van Van Kempen Koudetechniek Tiel

Uitgelicht

VPG

Met meer dan 120 boeren in Oost-Zwitserland produceert VPG wortelen, aardappelen, spinazie, witlofwortels, uien en Parijse wortelen voor de detailhandel, horeca en verwerking.

Van Kempen heeft dit fantastische project in Zwitserland afgerond. Bij dit bedrijf, die al bijna 20 jaar klant is...

Uitgelicht

Hoogweg Paprikakwekerijen


Bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Marknesse heeft Van Kempen een 3e verwerkings-/opslag locatie gerealiseerd. In 2016 heeft VK daar al een grote halconditionering, koelcel en expeditie voor paprika’s voorzien met een centrale NH3/CO2 installatie.

Hoogweg Paprikakwekerijen teelt op...

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Appeldag 2021
Donderdag 8 juli waren wij aanwezig op de Appeldag bij...
Condensor en compressoren plaatsen bij van Oostveen Fruit
Mooie beelden uit Maurik, bij Oostveen Fruit hebben wij...
Back to top