Rijpkamers

Van Kempen Koudetechniek Tiel ontwikkelt en bouwt rijpkamers

VK ontwikkelt en bouwt rijpkamers, waarbij een perfecte klimaatcontrolebenodigd is. Mango’s, avocado’s en bananen hebben bijvoorbeeld een eigen behandeling/proces om goed te rijpen nodig, zodat het product de juiste mate van rijpheid op het juiste moment bereikt. Geconditioneerde rijping is een bijzonder proces dat specifiek technisch inzicht nodig is. Van Kempen Koudetechniek Tiel heeft die ervaring en realiseert uw rijpkamers.

Voorbeeld: Het rijpen van bananen

Bij de start van het proces in de rijpkamer wordt de temperatuur van de bananen geëgaliseerd. Op die manier heeft al dit fruit voor de aanvang van het rijpingsproces dezelfde temperatuur. Vervolgens wordt aan de ruimte rijpgas toegevoegd om de rijping weer op gang te brengen. Rijpgast is een mengsel samengesteld uit 96% stikstof en 4% ethyleengas.
Daarna wordt de kamer geventileerd. De bananen verblijven tussen vijf en zeven dagen in de rijpkamer voor het gewenste resultaat. Tijdens het rijpingsproces meten thermometers de temperatuur van de vruchten en de rijpkamer. De temperatuur in de kamer is doorgaans 14,5°C. Moet de banaan sneller rijpen om naar voor eerder gepland vervoor voor consumptie, dan kan de temperatuur aangepast worden. Tenslotte is er de uitlevering aan de veiling, groothandel wanneer de bananen een mooie groen-gele kleur hebben. 

VK  automatiseert rijpkamers

Computer- en PLC-besturing worden door VK vaak ingezet voor installaties die gekoppeld zijn aan de rijpkamers. U kunt daarmee op eenvoudige en toegankelijke wijze de installaties bedienen en beheren. De combinatie van onze koeltechnische kennis en  ontwikkeling van onze software Control Maestro, i.c.m. ICE -Star, heeft geleid tot een doorbraak in de energiebeheersing van de koelinstallatie. Standaard rijpprogramma’s worden door VK klant specifiek aangepast.

Uitgelicht

Koeltechniek voor Scherpenhuizen

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand van Scherpenhuizen gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een...

Optimale koeling door VK

Uitgelicht

Koeltechniek voor Van Soest

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Ammoniak installatie voor Gourmet

VK heeft voor haar klant Gourmet BV uit Grootebroek de bouw gerealiseerd van een volledige centrale ammoniak installatie voor het inkoelen en bewaren van sjalotten, uien en knoflook.  

Over Gourmet

Gourmet is...

Projectfoto Van Kempen Koudetechniek, Gourmet
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

25-jarig jubileum
Jubilarissen, Afgelopen maand op zowel 1 als 2 augustus...
Van Kempen Koudetechniek in mozaïek
Van Kempen Koudetechniek vindt het belangrijk en is er...
Back to top