Rijpkamers

Van Kempen Koudetechniek Tiel ontwikkelt en bouwt rijpkamers

VK ontwikkelt en bouwt rijpkamers, waarbij een perfecte klimaatcontrolebenodigd is. Mango’s, avocado’s en bananen hebben bijvoorbeeld een eigen behandeling/proces om goed te rijpen nodig, zodat het product de juiste mate van rijpheid op het juiste moment bereikt. Geconditioneerde rijping is een bijzonder proces dat specifiek technisch inzicht nodig is. Van Kempen Koudetechniek Tiel heeft die ervaring en realiseert uw rijpkamers.

Voorbeeld: Het rijpen van bananen

Bij de start van het proces in de rijpkamer wordt de temperatuur van de bananen geëgaliseerd. Op die manier heeft al dit fruit voor de aanvang van het rijpingsproces dezelfde temperatuur. Vervolgens wordt aan de ruimte rijpgas toegevoegd om de rijping weer op gang te brengen. Rijpgast is een mengsel samengesteld uit 96% stikstof en 4% ethyleengas.
Daarna wordt de kamer geventileerd. De bananen verblijven tussen vijf en zeven dagen in de rijpkamer voor het gewenste resultaat. Tijdens het rijpingsproces meten thermometers de temperatuur van de vruchten en de rijpkamer. De temperatuur in de kamer is doorgaans 14,5°C. Moet de banaan sneller rijpen om naar voor eerder gepland vervoor voor consumptie, dan kan de temperatuur aangepast worden. Tenslotte is er de uitlevering aan de veiling, groothandel wanneer de bananen een mooie groen-gele kleur hebben. 

VK  automatiseert rijpkamers

Computer- en PLC-besturing worden door VK vaak ingezet voor installaties die gekoppeld zijn aan de rijpkamers. U kunt daarmee op eenvoudige en toegankelijke wijze de installaties bedienen en beheren. De combinatie van onze koeltechnische kennis en  ontwikkeling van onze software Control Maestro, i.c.m. ICE -Star, heeft geleid tot een doorbraak in de energiebeheersing van de koelinstallatie. Standaard rijpprogramma’s worden door VK klant specifiek aangepast.

Uitgelicht

Holland Food Service

Holland Food Service is leverancier van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Sterker nog ze zijn zelfs hofleverancier. Zij produceren maaltijden vanuit hun eigen productiekeuken en leveren aan ruim 30.000 cliënten van een groot aantal zorginstellingen in Nederland.
 ...

Uitgelicht

Van Soest

Het begon allemaal in 1948 toen de heer Van Soest sr. aan de A15, afslag Kesteren, met een koelhuis/sorteerstation voor appels en peren begon. Dit bleek een solide basis voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf Van Soest Champi-Mer. In 1989 startte het bedrijf met het invriezen en...

Van Kempen Koudetechniek voor van Soest champignons

Uitgelicht

Koelcentrum Zederik

Het koelcentrum beschikt over drie uiterst moderne opslaglocaties voor geconditioneerde bewaring van verse producten. Door een sterke combinatie van passie, kennis en techniek kunnen zij de kwaliteit van uw fruit het hele jaar rond waarborgen. Of u uw fruit nu alleen wilt opslaan of ook de...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Rijpkamers Nature's Pride
Voor onze bestaande klant Nature’s Pride mogen we 10...
12,5 jaar!
Hoera!
Back to top