Optimale koeltechniek voor Scherpenhuizen
De hal met koelinstallatie

Nieuwbouw voor Scherpenhuizen in Eindhoven

Nieuwbouw met optimale koeltechniek voor Scherpenhuizen te Eindhoven

Scherpenhuizen is gespecialiseerd in im- en export, groothandel verpakken, op- en overslag en distributie van groente, fruit en exoten. Al 40 jaar zijn zij dagelijks in de weer om de wensen van hun klanten te vervullen. Het bedrijf begon als traditionele veilingkoper en hebben zich verder ontwikkeld tot een moderne vers leverancier, die met een hoge mate van klantoriëntatie het volledige groene assortiment levert.

Project

VK heeft met zijn expertise de volledige koeltechniek voor het nieuwbouwpand gerealiseerd. O.a. de koelcellen, inkoelcellen, de verwerkings- en expositieruimte voorzien van een ammoniak CO2 cascadesysteem met een totale koelcapaciteit van 2.300 KW. Het volledige project is volgens het BREEAM***** principe voltooid. Finance Director Mart van der Smissen zegt hierover het volgende: "Bij de realisatie van onze nieuwbouw, met een BREEAM-outstanding duurzaamheidslabel, is de koelinstallatie een wezenlijk onderdeel".

Pro-actieve rol

Een onderdeel van deze werkwijze was het inzichtelijk maken van alle energiestromen in het volledige pand van Scherpenhuizen. Door deze inzichtelijkheid kan de meest optimale en duurzame energiesituatie worden gecreëerd. "Ondanks het krappe tijdspad is door een flexibele en praktische aanpak van VK het project tijdig opgeleverd, waarbij niet aan kwaliteit is ingeleverd. Ik ga er vanuit dat we ook in de komende operationele fase, kunnen blijven bouwen op de kennis en pro-actieve rol van VK" aldus Mart van der Smissen, Finance Director.

Wat is BREEAM?

BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen.

Voordelen van BREEAM:

  • Maakt duurzaamheidsscore inzichtelijk;
  • Duurzaamheid in de volle breedte;
  • Kan operationele kosten reduceren;
  • Is beter voor productiviteit en gezondheid;
  • Het desbetreffende gebouw gebouwd volgens BREEAM is voorbereid op de toekomst.

 

 

Uitgelicht

Nieuwbouw voor Scherpenhuizen in Eindhoven

Nieuwbouw met optimale koeltechniek voor Scherpenhuizen in Eindhoven
Optimale koeling
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Gerritse beste jonge service-monteur Europa
Onze service-monteur Christian Gerritse heeft goud gewonnen...
Artikel oktober uitgave "Primeur"
Artikel oktober uitgave "Primeur"

Nieuwsbrief

Back to top