The Greenery Breda

Koeltechniek voor The Greenery in Breda

Bij onze relatie The Greenery gaat Van Kempen de koeling leveren voor de nieuwbouw bij de vestiging te Breda. Het betreft hier de koeltechniek.

Dagvers

The Greenery levert het hele jaar een compleet en dagvers assortiment groente en fruit aan internationale supermarktketens, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie. Ze bieden hun klanten een goed product tegen een aantrekkelijke prijs. Dit kunnen ze realiseren dankzij hun unieke verladingslocaties bij telers en hun gespecialiseerde distributiecentra.

Supply Chain Management

De medewerkers van The Greenery zien tijdens het hoogseizoen dagelijks een grote hoeveelheid product van eigenaar wisselen. Zij hebben daarin allemaal een eigen rol. Verkopen, verpakken, collecteren, keuren, controleren. Elke medewerker heeft zijn eigen vakgebied. Om al deze producten snel en efficiënt te kunnen verzamelen, collecteren en vervolgens weer uit te leveren is het bedrijf compact ingericht. Via de unit Supply Chain Management vindt een centrale sturing op de goederenstromen plaats, zodat hun inkopers inzicht hebben in gevraagde volumes en de verkopers inzicht hebben in de beschikbare volumes. The Greenery beschikt tevens over exclusieve samenwerkingsverbanden met bedrijven die gespecialiseerd zijn in de distributie van versproducten. Over de weg maar ook door de lucht.

Koeltechniek

VK gaat de koeltechniek leveren voor de vestiging Breda. De installatie is ontworpen voor het koelen en bewaren van asperges, aardbeien en ander zacht fruit. De productieafdeling, STW en expeditie worden gekoeld op een temperatuur van +8 tot +16*C. De koelcellen kunnen geregeld worden tussen de 0 en +16*C. De koelcellen worden voorzien van een bevochtigingssysteem op basis van een hogedruk pomp. Eén koelcel wordt ingericht als inkoelcel, met geforceerde inkoel voorzieningen.

In de nieuwe machinekamer wordt een energiezuinige NH3/CO2 installatie geplaatst. Het totale koelvermogen bedraagt 912 kW waarop in totaal 49 koelers worden aangesloten. De installatie is voorzien van warmteterugwinning (afvalwarmte), de warmte wordt gebruikt voor ontdooiing van de koelers. De installatie wordt bestuurd door de software VK-Dynamics, dat zorgt voor adaptieve cyclusinstellingen met verbeterde energieprestaties.

Uitvoering

Oplevering medio oktober 2016.

Uitgelicht

Nieuwbouw voor Scherpenhuizen in Eindhoven

Nieuwbouw met optimale koeltechniek voor Scherpenhuizen in Eindhoven
Optimale koeling
Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Gerritse beste jonge service-monteur Europa
Onze service-monteur Christian Gerritse heeft goud gewonnen...
Artikel oktober uitgave "Primeur"
Artikel oktober uitgave "Primeur"
Back to top