Organisatie

Als schakel in de voedsel- en bloemenketen is de koudetechniek onontbeerlijk. Koude is de basis voor vers en gezond. Tegelijkertijd is de koeling de basis voor houdbaarheid, uitstel van verval en jaarrond beschikbaar. Van Kempen is in de voedsel- en bloemenketen een betrouwbare partner bij het realiseren van langdurige versheid van producten.

 

 

Organisatie

Van Kempen Koudetechniek B.V. (VK) is een Nederlands bedrijf met ca. 80 medewerkers welke zich in de loop van haar 65 jarige bestaan heeft ontwikkeld tot een specialistische organisatie op het gebied van koudetechniek.

 

Om kwaliteit te kunnen garanderen hebben wij alle benodigde disciplines in eigen huis. Dit betekent naast de cellenbouw en koelinstallatie een door Van Kempen zelf ontwikkeld besturingssysteem met visualisering. 
Voordeel voor u is één aanspreekpunt, waardoor eventuele misverstanden over verantwoordelijkheden bij voorbaat worden uitgesloten.

 

Binnen onze organisatie staat zowel bij het ontwerp, de installatie, als het onderhoud, de optimalisatie van de processen en kostenbeheersing voorop. In elke fase adviseren wij u over energiezuinigheid, subsidiemogelijkheden, gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid. 
Wij hebben dan ook ruime ervaring in de toepassing van natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak en CO2. 

 

Bij het onderhoud van de internationale projecten maken wij gebruik van gecertificeerde lokale agenten.

 

Historie

Vader van Kempen startte in 1947 het bedrijf “Van Kempen machine- en apparatenfabriek b.v.”. Na aanvankelijk actief te zijn geweest in de apparatenbouw, ging hij zich toeleggen op de koudetechniek. Als technicus pur-sang werd hij in commerciële zin met name ondersteund door moeder van Kempen.

 

In het begin werden veel componenten in eigen huis vervaardigd, wegens verdergaande specialisatie binnen de branche is men hier later van afgestapt. De naam van het bedrijf is dan ook gewijzigd in “Van Kempen Koudetechniek b.v.”. 

 

In de veertig jaar dat de heer Van Kempen binnen het bedrijf actief is geweest hebben zich enorme ontwikkelingen in de koeltechniek voltrokken. Hij liep hierbij voorop door zelf nieuwe ideeën uit te werken en in de praktijk te brengen. 

 

Door een tijdige directiewisseling, van vader en moeder op beide zonen, is de knowhow behouden gebleven en gekoppeld aan een modern vooruitstrevend beleid.

 

In 2009 heeft Dhr. van Kempen de algemene leiding als operationeel directeur overgedragen aan de heer van Zante.  

 

Het oorspronkelijke principe, voor ieder doel een technisch verantwoorde installatie voor een aanvaardbare prijs te bouwen, is gehandhaafd gebleven. Hieraan zijn in de loop der tijd oog voor het milieu en energiezuinigheid gekoppeld.

 

Uitgelicht

Koeltechniek voor The Greenery in Breda

Bij onze bestaande relatie The Greenery gaat Van Kempen de koeling leveren voor de nieuwbouw bij de vestiging te Breda. Het betreft hier de koeltechniek.

Over The Greenery

The Greenery levert jaarrond een compleet en dagvers assortiment groente en fruit aan...

Van Kempen Koudetechniek BV
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel Nederland
T +31 344 634884
VK duurzaam

Nieuws

Gerritse beste jonge service-monteur Europa
Onze service-monteur Christian Gerritse heeft goud gewonnen...
Artikel oktober uitgave "Primeur"
Artikel oktober uitgave "Primeur"

Nieuwsbrief

Back to top